Ensiapukurssi (EA-1)

Ensiapukurssi

EA1-kurssi soveltuu laajana peruskurssina lähes kaikille yrityksille ja toimialoille. Kurssille voi osallistua ilman aiempaa ensiapukoulutusta ja EA1-­kurssilla saa hyvät valmiudet auttaa tavallisimmissa sairauskohtauksissa ja tapaturmissa niin töissä kuin vapaa­ajalla.

Kurssin sisältö

EA1-kurssilla käydään läpi ensiapu seuraavissa tilanteissa:

Kurssin kesto

EA1­-kurssin laajuus on 16 x 45 min ja se voidaan järjestää kahtena kokopäivänä (8h/päivä) tai neljänä puolen päivän koulutuksena (4h/päivä). Jälkimmäisenä mainitulla tavalla järjestettynä EA1-kurssi mahtuu hyvin aamu­- tai iltapäivään.

Kurssitodistus

EA1­-kurssista saa SPR:n EA1-­kortin, joka on voimassa kolme vuotta. EA1-­kortin voi kerrata hätäensiapukurssilla (4…8h) kortin voimassaolon aikana, jolloin EA1­-kortin saa voimaan taas kolmeksi vuodeksi.

Ryhmäkoko

EA1-kurssille mahtuu 3-15 hlöä. Suositeltava ryhmäkoko on 6-12 hlöä.

Ensiapukurssin tavoitteena on antaa hyvät valmiudet erilaisissa onnettomuus- ja sairaustilanteissa toimimiselle. Ensiapukurssilla perehdytään niin tilanteen selvittämiseen ja tunnistamiseen kuin itse ensiavun antamiseenkin. Jokaisen ensiapukurssin sisältö ja harjoitukset suunnitellaan yksilöllisesti tilaajayrityksen toimintaympäristö huomioon ottaen!

Koulutus voidaan järjestää myös kuljettajan ammattipätevyyden jatkokouluspäivänä

Tiesitkö! Ensiapuvalmiuden järjestämisestä ja ylläpidosta voi saada KELA-korvausta.
Katso lisätietoa KELA-korvattavuudesta.